Perfektní způsob, jak spotřebovat zbytky růžičkové kapusty a čedaru. Vyzkoušejte tuto polévku a spojte příjemné s užitečným!
Co budeme potřebovat
- troška olivového oleje
- ½ cibule (nakrájená)
- 100g růžičkové kapusty (nakrájená na čtvrtky)
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 300 ml horkého kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 100 ml husté smetany
- 55g sýru čedar (strouhaný)
- sůl
- černý pepř
Postup
- V hrnci rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli a opékejte 3–4 minuty nebo do změknutí.
- Nakrájenou růžičkovou kapustu vložte do hrnce s vroucí osolenou vodou a vařte 2–3 minuty, poté dobře sceďte.
- Přidejte kapustu do hrnce s cibulí.
- Přidejte česnek a opékejte 1-2 minuty.
- Přidejte vývar a smetanu a vařte 3-4 minuty.
- Vmíchejte sýr, okořeňte, podle chuti, solí a čerstvě mletým černým pepřem.
Jak jsme řekli, tak se určitě i stalo! Milujete ji! Pro další inspiraci jak si kapustičku vychutnat, vyzkoušejte tyto recepty, ve kterých hraje hlavní roli.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček