Neuvěříte, jak sýrová roláda může být chutná, když se dají do kupy parmezán, s kozím sýrem a ricottou. Pochutnejte si!
Co budeme potřebovat
- 500 ml mléka
 - 75 g másla
 - 100 g hladké mouky
 - 7 vajec (oddělených)
 - 125 g parmezánu (jemně nastrouhaného)
 - špetka kajenského pepře
 - 125 g měkkého kozího sýra bez kůry (rozdrobený)
 - 120 g crème fraîche nebo zakysané smetany
 - 250g ricotty
 - 40 g jemných pikantních papriček (nahrubo nasekaných)
 - 40 g sušených rajčat (nakrájených nahrubo)
 - 30 g černých oliv bez pecky (nasekaných)
 - hrst nasekaných lístků bazalky plus malé lístky na ozdobu
 - 75 g čerstvého bazalkového pesta
 - 1 lžíce panenského olivového oleje
 
Postup
- Troubu předehřejte na 200°C.
 - Plech si vyložíme pečícím papírem a jemně pomažeme máslem.
 - V malé pánvi přiveďte mléko k varu a odstavte stranou.
 - Ve středně velké pánvi rozpustíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání minutu restujeme na střední teplotu.
 - Postupně vmícháme ohřáté mléko a míchejte 2 minuty, dokud nebude hladké a husté.
 - Sundejte pánev z plotny, ochlaďte na minutu.
 - Vmíchejte žloutky, 50 g parmezánu, kajenský pepř a trochu koření.
 - Bílky dejte do velké čisté mísy a šlehejte, dokud nevytvoří měkké špičky.
 - Vmíchejte do omáčky.
 - Směs rozetřeme do připravené formy a povrch posypeme dalšími 25 g parmazánu.
 - Pečte 15 minut, dokud se nenafoukne a nezezlátne.
 - Vyjměte z trouby a nechte 5 minut odležet a poté zcela vychladnout.
 - Mezitím smíchejte kozí sýr s crème fraîche nebo zakysanou smetanou do hladka, poté vmíchejte ricottu, zbývajících 25 g parmezánu a trochu koření.
 - Po vychladnutí opatrně lžící naneste směs kozího sýra na povrch rolády do vzdálenosti 2,5 cm od každého dlouhého okraje a posypte nakrájenými pikantními paprikami, rajčaty, černými olivami a bazalkou.
 - Roládu smotejte, zabalte do papíru, a poté potravinářskou fólii.
 - Dejte na plech a nechte alespoň 4 hodiny chladit.
 - Pro podávání roládu rozbalte a nakrájejte na 12 plátků silných asi 3-4 cm.
 - Položte je na plech vyložený nepřilnavým papírem a nechte vyhřát na pokojovou teplotu.
 - Posypte extra 25 g parmezánu a zahřejte v troubě nastavené na 180 °C, po dobu 5-6 minut, ale hlídejte je, aby se náplň neroztekla a nevytekla.
 - Mezitím smíchejte pesto s extra panenským olivovým olejem.
 - Plátky rolády přendejte na nahřáté talíře a podávejte s pestem na boku, ozdobené malými lístky bazalky.
 
Jako přílohu k tomuto recepty na sýrovou roládu můžete zvolit i pečivo. A co může být lepší než chléb z domácí pekárny? Tu nejlepší pekárnu si můžete vybrat z naší recenze na našem webu! V obchodě už si žádný nekoupíte!


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček