Tyto hranolky ze sladkých brambor jsou dokonale křupavé, jako byste je dostali v restauraci! Sladké hranolky budeme v tomto receptu smažit do zlatohnědé dokonalosti. Podávejte hranolky ke grilovanému masu nebo sendvičům.
Co budeme potřebovat
- 4 batáty střední velikosti
 - 80 g kukuřičného škrobu
 - 600 ml rostlinného oleje
 - 2 lžičky soli
 - 3/4 lžičky pepře
 - nakrájená petrželka na ozdobu
 
Postup
- Omyjte a oloupejte sladké brambory.
 - Nakrájejte sladké brambory na tyčinky.
 - Batáty dvakrát propláchneme ve studené vodě.
 - Hranolky vařte ve vodě 4 minuty, dokud nezměknou. Vyjměte hranolky a vložte je do ledové lázně.
 - Připravte si těsto na hranolky smícháním kukuřičného škrobu se stejným množstvím vody v misce.
 - Těsto dochutíme 2 lžičkami soli a 3/4 lžičky pepře.
 - Hranolky namáčejte v těstíčku a nechte 2 minuty odpočívat na papírové utěrce.
 - Zahřejte hrnec s rostlinným olejem.
 - Smažte batátové hranolky v dávkách v závislosti na velikosti vaší pánve.
 - Smažte hranolky 5-7 minut dozlatova.
 - Když jsou hranolky hotové, položte je v jedné vrstvě na papírové ubrousky, aby okapaly.
 - Dochuťte další solí a pepřem podle chuti a podávejte je horké a křupavé. V případě potřeby přidejte petrželku.
 
Hranolky můžete smažit na pánvi, ale lepší a jednodušší způsob je mít fritézu. Ale jsou si pořídit? To zjistíte v naší recenzi na 6 moderních fritéz, které vám usnadní vaše vaření!


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček