Jeho Veličenstvo boloňská omáčka! Typická součást pro klasické lasagne. Jedna z nejoblíbenějších omáček dobré italské kuchyně.
Co budeme potřebovat
- 300 g mletého hovězího masa
- 300 g rajčatového protlaku
- 50 g mrkve
- 50 g celeru
- 50 g žluté cibule
- jemná sůl
- černý pepř
- 100 ml červeného vína
- 150 g pancetty
- zeleninový vývar
- 1 lžíce panenského olivového oleje
Postup
- K přípravě boloňské omáčky nejprve vezměte pancettu a nakrájejte jí na malé kostičky.
- Do předehřátého hrnce nalijte kapku oleje a přidejte pancettu.
- Necháme ji zhnědnout. Mezitím si oloupejte mrkev a nakrájejte ji nadrobno, poté očistěte celer a nakrájejte ho také nadrobno. Nakonec oloupejte cibuli a nakrájejte ji.
- Jakmile je pancetta dobře opečená, přidejte nakrájenou zeleninu.
- Zamíchejte a nechte 5-6 minut povařit.
- Přidejte mleté hovězí, zamíchejte a zvyšte teplotu. Necháme osmahnout a poté zalijeme červeným vínem a znovu promícháme.
- Jakmile se alkohol odpaří, přidejte rajčatový protlak a promíchejte.
- Přidejte pár naběraček horkého zeleninového vývaru.
- Zakryjte pokličkou.
- V tomto okamžiku se musí boloňská omáčka vařit alespoň 2 hodiny. Kontrolujte každých 20 minut a podle potřeby přidávejte další vývar.
- Po dvou hodinách omáčku ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
Aby bylo ragú opravdu skvělé můžete ho připravit i v pomalém hrnci. Podívejte se na naší recenzi a vyberte si ten, který vám bude nejvíce vyhovovat! Opravdu se to vyplatí.
V pomalém hrnci si můžete například také připravit skvělé pomalu vařené pokrmy podívejte se na naše recepty! Ochutnejte ten rozdíl.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček