Letní italská polévka plná lahodné zeleniny!
Co budeme potřebovat
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- ½ nakrájené cibule
- ½ nakrájeného pórku
- 1 celer nakrájený na kostičky
- ¼ nakrájené červené papriky
- 3 stroužky česneku (nasekaný)
- 1,5 l kuřecího vývaru
- 1 bobkový list
- 1 lžička čerstvých lístků tymiánu
- 1 lžička soli
- 2 střední cukety (nakrájené na kostičky)
- 250 g ořechové dýně
- 250 g čerstvých zelených fazolek
- 2 rajčata (nakrájená na kostičky)
- 120 g vařených malých bílých fazolí
- 120 g malých těstovin
- čerstvá bazalka (na ozdobu)
- strouhaný parmazán (na ozdobu)
Postup
- Zahřejte 1 lžíci olivového oleje ve velkém hrnci na středně vysokou teplotu.
- Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, pórek, celer a papriku.
- Smažte 8 až 10 minut, dokud vše nezměkne, snižte teplotu na středně vysokou.
- Přidejte nasekaný česnek a vařte ještě minutu, dokud nebude voňavý.
- Do hrnce přidejte kuřecí vývar, bobkový list, tymián a sůl.
- Zvyšte teplotu, aby se vařil, pak přidejte cuketu, zelené fazolky, rajčata, bílé fazole a těstoviny.
- Vařte 10 minut, dokud se zelenina a těstoviny neuvaří.
- Odstraňte bobkový list.
- K podávání ozdobte na tenké plátky nakrájenou čerstvou bazalkou a nastrouhaným parmazánem.
Vedle minestrone nebo jako sladkou tečku na závěr můžete podávat lahodné sladké či slané suflé! Připravte si naše skvělé recepty!


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček