Recept na nadýchaný mini zákusek z bílků je elegantní, krásný a romantický dezert. Je ideální na Valentýna nebo na jakoukoli jinou večeři. Textura je zvenčí svěží, uvnitř je měkká jako marshmallow a je plná šlehačky a ovoce.
Co budeme potřebovat
Na Pavlovu
- 6 velkých vaječných bílků
- 300 g krupicového cukru
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- ½ lžíce citronové šťávy
- ½ lžíce vanilkového extraktu
Na náplň
- 350 ml husté smetany ke šlehání
- 2 lžíce krupicového cukru
Na polevu
- 950 g čerstvého ovoce (borůvky, kiwi, maliny, nakrájené jahody atd.)
- 15 lístků máty (na ozdobu)
Postup
- Předehřejte troubu na 150 stupňů.
- Velký plech vyložte pečicím papírem.
- Pomocí mixéru šlehejte 6 bílků při vysoké rychlosti 1 minutu, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
- Postupně přidávejte cukr a šlehejte 10 minut na vysokou rychlost, nebo dokud se nevytvoří tuhé špičky.
- Rychle vmíchejte ½ lžičky citronové šťávy a ½ lžičky vanilkového extraktu, poté přidejte 2 lžičky kukuřičného škrobu a míchejte, dokud se vše nepromíchá.
- Pomocí zdobícího sáčku vytvořte na plechu hnízda.
- Střed odtlačte lžičkou, aby zde bylo místo na smetanu.
- Pečte při 150 stupních 1 hodinu a 15 minut, poté troubu vypněte a bez otevírání dvířek nechte pusinky v horké troubě dalších 30 minut.
- Vnějšek bude suchý a křupavý.
- Nechte Pavlovu vychladnout na mřížce.
- Mezitím si připravte polevu. Ve studené misce šlehejte studenou smetanu se 2 lžícemi cukru, dokud nebude šlehačka nadýchaná.
- Na Pavlovu nalijte polevu a navrch přidejte čerstvé ovoce.
Stejně dokonalým, nadýchaným dezertem je tento andělský dort. Zkuste si ho připravit podle našeho receptu!


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček