Chléb z brambor? Dnes rarita, v minulosti běžná věc. Pokud vám zbyde pár vařených brambor, je chléb ideálním způsobem, jak je ještě využít. Dodají těstu vláčnost a jemně zemitou chuť, která vynikne obzvlášť v kombinaci s máslem a solí.
Ingredience:
- 300 ml vlažné vody
- 25 g másla
- 1 vejce
- 3 vařené brambory (cca 150 g)
- 1 lžička krupicového cukru
- 2 lžičky soli
- 630 g pšeničné chlebové mouky
- 2 lžičky sušeného droždí
Postup:
- Do velké nádoby pekárny se středními hnětacími háky nalijte vlažnou vodu, přidejte změklé máslo a vejce.
- Navrch nastrouhejte oloupané vařené brambory, vsypte cukr, sůl, mouku a nakonec droždí.
- Nastavte program 6 – Rychlý, velikost chleba 1000 g, barva světlá.
- Pokud je těsto příliš řídké, přisypte trochu mouky, záleží na typu brambor.
- Upečený chléb nechte chvíli vychladnout a poté vyklopte na mřížku.
- Nejlépe chutná čerstvý první den.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček