Křupavé listové těsto omotané kolem měkkoučké masové náplně je zaručeným receptem na úspěch. Navíc jsou tyto rolky jednoduché na přípravu a můžete si je dát do mrazáku a pak kdykoli rozmrazit pro nečekanou návštěvu.
INGREDIENCE
- 3 listy mraženého listového těsta, rozmražené a nakrájené na poloviny
 - 500 g mletého hovězího masa
 - 1 vejce, lehce rozšlehané
 - 1 lžíce mléka
 - 1/2 šálku panko strouhanky
 - 1/2 cibule nakrájené nadrobno
 - 1 lžička tymiánu
 - 1/2 lžičky česnekové soli
 - 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku nebo 1/4 lžičky pepře
 - olivový olej
 - rajčatová omáčka nebo kečup k podávání
 
POSTUP
- Předehřejte troubu na 180 °C.
 - Zahřejte olivový olej v hrnci na středně vysokém plameni.
 - Smažte cibuli několik minut, dokud nezesklovatí.
 - Nechte vychladnout.
 - V malé misce rozšlehejte vejce a přidejte mléko.
 - Vložte mleté hovězí do velké mísy.
 - Přidejte polovinu směsi vajec a mléka, orestovanou cibuli, strouhanku, tymián, muškátový oříšek a česnekovou sůl.
 - Dobře promíchejte rukama, aby se vše spojilo a vytvořte velkou kouli.
 - Doprostřed každého plátu listového těsta položte stejnou porci hovězí směsi (směs by měla být asi 2 cm široká x 2 cm vysoká).
 - Přehněte pravou stranu těsta přes masovou směs, potřete horní a otevřenou stranu zbylým vajíčkem a pokračujte ve smotávání.
 - Závitky položte na plech vyložený pečícím papírem (utěsněnou stranou dolů) a potřete zbývajícím vejcem.
 - Pečte asi 30–40 minut, nebo dokud není maso uvařené a rolky zlatavě hnědé.
 - Rolky nakrájejte.
 - Ihned podávejte s rajčatovou omáčkou nebo kečupem.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček