Tento pokrm je naprosto luxusním předkrmem, který můžete servírovat během zvláštní příležitosti. Rozhodně se nejedná o jídlo, které si připravíte k večeři během všedního dne.
INGREDIENCE
Na kachní stehna:
- 4 kachní stehna
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1/2 lžičky soli
 - 1/4 lžičky bílého pepře
 
Na pomerančovou omáčku:
- 1 šálek bílého vinného octa
 - 1 šálek pomerančové šťávy (asi 4 pomeranče)
 - 1 lžíce pomerančové kůry
 - 1 stroužek česneku, nastrouhaný
 - 2 lžíce medu
 - 1/4 lžičky soli
 - špetka vloček červeného chilli (volitelně)
 - 2 lžíce másla
 - 2 lžíce pomerančového likéru
 - pomerančové klínky na ozdobu
 - čerstvá máta na ozdobu
 
Na divokou rýži:
- 1 šálek divoké rýže
 - 3 šálky kuřecího vývaru
 - 1 stroužek česneku, nastrouhaný nebo jemně nasekaný
 - 1/2 lžičky soli
 
POSTUP
- Předehřejte troubu na 175 °FC
 - Postříkejte plech olejem ve spreji a přidejte na něj drátěnou mřížku.
 - Ostrým koncem dřevěné špejle propíchněte do kachních stehen několik malých otvorů.
 - To umožní, aby se při pečení uvolnil bohatý tuk.
 - Kachní stehýnka potřete olivovým olejem a ochuťte solí a bílým pepřem.
 - Přidejte na mřížku na připravený plech a přesuňte na střední mřížku předehřáté trouby.
 - Pečte 1 a 1/2 hodiny, vnitřní teplota masa by měla být 80° C.
 - Teplotu začněte kontrolovat po hodině 15 minutách.
 - Upečené maso vyjměte z trouby, přikryjte alobalem a nechte 10 minut odpočívat.
 - Zatímco se kachní stehýnka pečou, připravte si pomerančovou omáčku.
 - V malém hrnci přiveďte na středně vysoké teplotě vinný ocet, pomerančovou šťávu a kůru a česnek k varu, poté snižte teplotu a vařte.
 - Nechte omáčku zredukovat na 1 a 1/4 šálku, to zabere asi 20-30 minut.
 - Vmíchejte med, 1/4 lžičky soli a špetku chilli vloček.
 - Vařte, dokud vám nevznikne sirup zredukovaný asi na 1 šálek.
 - Přišlehejte máslo a pomerančový likér a vařte 30 sekund.
 - Sundejte z ohně, přikryjte a dejte stranou.
 - Kuřecí vývar přidejte do středního hrnce na střednm plameni a když se začne vařit, přidejte rýži, česnek a sůl.
 - Snižte plamen na minimum, přikryjte a vařte asi 45-60 minut, nebo podle vaší chuti.
 - Odstraňte z ohně, slijte veškerou zbývající tekutinu, přiklopte pokličkou a odložte, dokud nebudete připraveni k podávání.
 - Na servírování naneste na každý ze čtyř talířů porci divoké rýže, na rýži položte jedno kachní stehno a na talíř nalijte 2 nebo 3 lžíce pomerančové omáčky kolem kachních stehýnek.
 - Přidejte klínky pomeranče a mátu na ozdobu.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček