Klasické vánoční rohlíčky můžete letos trochu ozvláštnit. Citrónová kůra jim dodá na zajímavosti a vaše rodina si pochutná!
Ingredience
Na těsto
- 190 g másla
- 120 g cukru krupice
- strouhaná kůra ze 2 citronů bio kvality
- 2 žloutky
- 100 g mletých mandlí
- špetka soli
- 300 g hladké mouky
Na dokončení
- 150 g moučkového cukru
- strouhaná kůra ze 2 citronů bio kvality
Postup
- Máslo nakrájejte na kousky a přidejte k němu ostatní suroviny na těsto.
- Důkladně zpracujte v hladké těsto, zabalte do folie a nechte alespoň hodinu vychladit v lednici.
- Předehřejte troubu na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
- Z těsta vyválejte tenké válečky zhruba o průměru 1 centimetr.
- Válečky následně krájejte na menší zhruba 2,5 centimetru dlouhé kousky.
- V rukách dotvarujte v úhledné malé rohlíčky a pokládejte na plech.
- Pečte zhruba 11 minut.
- V míse smíchejte moučkový cukr a citronovou kůru.
- Do mísy vkládejte ještě horké upečené rohlíčky a opatrně obalujte.
I tento recept můžete snadno modifikovat – například místo citronové kůry a šťávy použít tu pomerančovou a nebo třeba limetkovou. Používejte ale výhradně ovoce bio kvality, u kterého není kůra citrusů chemicky ošetřena.

Vyzkoušejte také naše další nejlepší recepty na vánoční linecké cukroví! Budete se oblizovat.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček