Tento pokrm je pro milovníky jednoduché kuchyně. Místo brambor a majonézy se používá jemné čínské zelí, rajčata a zakysaná smetana. Výsledkem je vydatné a šťavnaté, ale zároveň lehké jídlo, které lze podávat k večeři i obědu.
INGREDIENCE
- 1 lžíce rostlinného oleje
- ½ hlavy čínského zelí
- sůl, podle chuti
- černý pepř, podle chuti
- 6 lžic zakysané smetany
- 400 g krůtích prsou
- 1 lžička papriky
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 rajče
- 150 g sýra
POSTUP
- Troubu předehřejte na 190°C.
- Zapékací misku vymažte rostlinným olejem.
- Čínské zelí nakrájejte na 1-2 cm silné plátky.
- Zelí dejte do zapékací mísy, posypte solí a pepřem.
- Potřete polovinou zakysané smetany a vmíchejte hořčici.
- Rajčata nakrájejte na tenké plátky.
- Sýr nastrouhejte nahrubo.
- Na zelí položte krůtí maso, potřete zbylou zakysanou smetanou smíchanou s hořčicí a paprikou a poklaďte rajčaty.
- Vložte mísu do trouby a pečte 25–30 minut.
- Poté posypte sýrem a pečte dalších 10 minut.
- Vyjměte gratinovaná krůtí prsa z trouby a ihned podávejte.


 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček