Bez šunky, dobrý. Se šunkou? Výtečný!
Co budeme potřebovat
- 125 g mouky
 - 2 vejce, rozšlehaná
 - 250 g strouhanky
 - 1 kolečko hermelínu, nakrájené na čtvrtiny
 - 120 g čerstvých nebo mražených malin
 - 30 ml suchého červeného vína
 - 3 polévkové lžíce cukru
 - ¼ lžičky soli
 - 40 g sušených brusinek
 - 30 ml balzamikového octa
 - 2 lžičky dijonská hořčice
 - 1 lžička hnědý cukr
 - 1 lžička čerstvé citronové šťávy
 - 60 ml řepkového oleje
 - nakrájenou parmskou šunku nebo prosciutto
 - meloun, oloupaný a nakrájený
 - 2 lžičky dýňových semínek, lehce opražená
 - nakrájená bageta, lehce opečená, k podávání
 
Postup
- Hermelín obalte v trojobalu a zmrazte, dokud nebude připraven ke smažení.
 - Maliny, víno, krystalový cukr a polovinu soli přiveďte k varu na na středně vysokou teplotu.
 - Vařte, bobule rozmačkejte, dokud omáčka nezhoustne, 8–10 minut.
 - Nechte vychladit.
 - Uvařte polovinu brusinek, octa, hořčice a hnědého cukru, dokud brusinky nezměknou a ocet se nezredukuje na polovinu, 8–10 minut.
 - Omáčku necháme mírně vychladnout a přendáme do mixéru.
 - Přidejte zbývající sůl a citronovou šťávu a mixujte do hladka.
 - Usmažte hermelín.
 - Usmažený hermelín podávejte s malinovou omáčkou a domácím brusinkovým octem, šunkou a melounem, ozdobíme zbylými brusinkami, dýňovými semínky.
 - Podáváme s opečenou bagetou.
 
Milujete sýr? V tom případě tu pro vás máme další recepty. Vyzkoušejte například hovězí polévku se sýrem nebo sýrovou omáčku se smetanou.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček