Co budeme potřebovat
- 5 kg rybízu
 - cca 4 sáčky želírovacího cukru
 - hrnek cukru
 
Postup
- Červený nebo černý rybíz rozemeleme v kuchyňském mixéru. Potom směs necháme přes plátno vykapat.
 - Pro vaření marmelády odebereme do hrnce 1 kg šťávy (trochu méně než litr), přidáme sáček želírovacího cukru a 2 polévkové lžíce cukru krystal a za studena dobře promícháme. Po rozmíchání přivedeme k varu.
 - Zhruba 10 minut pozvolna za stálého míchání provařujeme a odebíráme pěnu.
 - Po dovaření sléváme ihned do připravených sklenic, uzavřeme a na cca 5 minut otočíme dnem vzhůru.
 - Potom zase otočíme zpět, aby marmeláda nezůstala na víčku.
 - Podáváme na ranním pečivu, v bílém jogurtu nebo do tvarohu.
 

Výborný je v menším množství i do vařených jablečných kompotů, kdy osvěží chuť jablek s fádnější chutí.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček