Treska je úžasná ryba s bílým masem, naprosto ideální na pečení. Bešamel s rozmarýnem a citronová šťáva pak skvěle podtrhnou její jemnou chuť. To prostě musíte ochutnat!
INGREDIENCE
- 500 g filetů z tresky bez kůže
- 3 lžíce čerstvé citronové šťávy
- sůl
- čerstvě drcený černý pepř
- 4 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 a 1/4 šálku mléka
- 2 snítky čerstvého rozmarýnu na ozdobu
POSTUP
- Rybu vložte do mělké zapékací mísy s víkem a zakapejte ji citronovou šťávou.
- Dochuťte solí a pepřem, přidejte 1/4 šálku vody a pevně přikryjte.
- Rybu pečte v předehřáté troubě na 175 stupňů Celsia asi 20 až 25 minut.
- Mezitím si připravte bešamelovou omáčku.
- Rozpusťte na pánvi máslo, přidejte mouku a za stálého míchání vařečkou asi 1 minutu vařte.
- Pomalu přilévejte mléko a dobře promíchejte.
- Přiveďte k varu a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
- Rybu položte na servírovací talíř a nechte okapat.
- Do bešamelu přidejte šťávu, která vám zůstala z pečení tresky a dobře promíchejte.
- Jemně prohřejte, ale nevařte.
- Dochuťte a ozdobte rozmarýnem.
- Tresku přelijte omáčkou a podávejte.

Vyzkoušejte i naše další luxusní recepty s treskou. Pochutnáte si!

 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček