Tyto křupavé sýrové tyčinky jsou snadnou svačinkou nebo předkrmem, který můžete podávat na jakékoli oslavě či srazu s přáteli a rodinou.
INGREDIENCE
- 1 list listového těsta, pokud je zmrazený, tak ho rozmražte
- ¾ lžičky papriky
- ½ lžičky italského koření
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 1 velké vejce
- 1 polévková lžíce vody
- ½ šálku strouhaného parmazánu
POSTUP
- Nastavte rošt trouby do střední polohy.
- Zahřejte na 190 °C.
- Dva plechy vyložte pečicím papírem a dejte je stranou.
- Listové těsto nechte přes noc v lednici rozmrazit.
- Případně ho můžete rozmrazit na pultu.
- V malé misce smíchejte papriku, italské koření, sůl a černý pepř a dejte stranou.
- V malé misce rozšlehejte vejce a vodu, dejte stranou.
- Rozmražené listové těsto položte na lehce pomoučněnou plochu.
- Pokud je povrch lepkavý, lehce poprašte moukou.
- Pomocí válečku rozválejte na obdélník o rozměrech 30 × 20 cm a tloušťce asi 0,3 cm.
- Povrch potřete vajíčkem.
- Navrch rovnoměrně nasypte směsí koření a parmazánu.
- Pomocí válečku směs jemně vtlačte do těsta.
- Použijte kuchyňský nůž a vytvořte asi 25 cm dlouhé proužky, široké asi 2 cm.
- Mělo by to být na 12 proužků.
- Stočte každý proužek a poté položte na plech vyložený pečicím papírem, alespoň 2,5 cm od sebe.
- Povrch každé tyčinky potřete rozšlehaným vejcem.
- Pečte dozlatova, asi 14 až 16 minut.
- Opakujte se zbylými tyčinkami.
- Podávejte teplé nebo přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Vyzkoušejte také naše recepty na zapékaný květák na 11 různých způsobů. Najdete svého favorita?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček