Není nic lepšího než poctivá domácí polévka. A to obzvláště během chladných dní a večerů. Proč nevyzkoušet variantu s kedlubnou a zakysanou smetanou? Je to lahůdka!
INGREDIENCE
- 2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
- 6 středních kedluben, oloupaných a na kostičky
- 2 lžíce mouky
- špetka papriky
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 1 šálek šlehačky
- 1/4 šálku zakysané smetany
- 2 lžíce jemně sekané petrželky
POSTUP
- Rozehřejte olej na pánvi na střední teplotu.
- Přidejte kedlubnu a dobře promíchejte.
- Přilijte 1-2 lžíce vody a nechte pod pokličkou vařit.
- Pravidelně míchejte a dolévejte vodu, aby se kedlubna nepřipálila.
- Vařte asi 20 minut, dokud kedlubna nezměkne.
- Sundejte poklici a nechte ještě vyvařit zbytek vody.
- Přidejte mouku a papriku a pořádně promíchejte.
- Nalijte vývar, promíchejte a přiveďte opět k varu.
- Na závěr přidejte obě smetany, sůl, pepř a už jen dostatečně nechte zahřát.
- Polévku na talíři posypte nasekanou petrželkou.

Vyzkoušejte také naše recepty na zapékaný květák na 11 různých způsobů. Najdete svého favorita?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček