Pomerančový likér si už nemusíte nikdy kupovat v obchodě! S námi si ho totiž zvládnete vyrobit sami doma. Skvěle se hodí k široké škále lihovin a do koktejlů. Takto připravený likér vám doma vydrží až rok.
INGREDIENCE
- 1/4 šálku kůry z menších pomerančů
- 1 polévková lžíce sušeného oplodí pomerančovníku hořkého
- 1 šálek brandy
- 1 šálek vodky
- 4 celé hřebíčky
- 2 šálky cukru
- 1 a 1/2 šálku vody
POSTUP
- Smícháme pomerančovou kůru, sušené pomerančové oplodí, brandy a vodku v malé uzavíratelné nádobě.
- Utěsníme a protřepeme.
- Necháme louhovat 19 dní při pokojové teplotě.
- 20. den přidáme hřebíček, uzavřeme a protřepeme.
- Necháme louhovat další den.
- Za častého míchání přivedeme vodu s cukrem k varu v malém hrnci na vysokém plameni a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
- Tento jednoduchý sirup necháme vychladnout.
- Obsah sklenice s kůrou a alkoholem přecedíme přes jemné sítko a poté přes kávový filtr.
- Pevné látky zlikvidujeme.
- Scezenou směs smícháme s jednoduchým sirupem a nalijeme do uzavíratelné sklenice nebo láhve.
- Před použitím protřepeme a necháme minimálně jeden den odležet.
- Skladujte v uzavřené nádobě při pokojové teplotě po dobu až jednoho roku (nejlépe do tří měsíců).

Máme pro vás i další výborné recepty na moučníky z pomerančů! Jsou vláčné a naprosto neodolatelné.

 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček