Pokud milujete skořici, která je pro Vánoce typická, pak jistě tuto lahůdku uvítáte. Cukroví se rozplývá na jazyku a je krásně jemné. No a pro toho, kdo toto koření opravdu zbožňuje a může ho ve všem, jsou tu na vyzkoušení recepty na churros, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.
Ingredience:
- 2 vaječné bílky
 - ⅛ lžičky vinného kamene v prášku
 - 120 g moučkového cukru
 - ½ lžičky vanilkové pasty
 - 200 g mandlové mouky + na posyp válu
 - ¼ lžičky mandlového extraktu
 - 2 lžičky skořice
 - špetka soli
 
Postup:
- Předehřejeme troubu na 230 stupňů a připravíme si dva plechy na sušenky s pečícím papírem.
 - Bílky vyšleháme do pěny, přidáme vinný kámen a dále šleháme, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
 - Za stálého šlehání prosejeme moučkový cukr, dokud se dobře nespojí s bílky.
 - Přidáme vanilkovou pastu a šleháme tak dlouho, až se vše bude oddělovat od sebe.
 - Odebereme ¼ hrnku směsi vaječných bílků a dáme stranou. Později je použijeme jako polevu.
 - Do mixovací nádoby přidáme mandlovou mouku, mandlový extrakt, skořici a sůl. Poté šleháme, aby se těsto spojilo a bylo lepkavé.
 - Když bude těsto až moc lepkavé, přisypeme více mandlové mouky s moučkovým cukrem. Pokud je příliš lepivé, přidejte více ořechů a moučkový cukr.
 - Plochu posypeme mandlovou moukou a těsto vyválíme na tloušťku cca 0,4 cm.
 - Vykrájíme hvězdičky a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení.
 - Zužitkujeme také odřezky těsta a vždy spojíme v kouli, vyválíme a vykrájíme, dokud vše nezpracujeme.
 - Pomocí cukrářského štětce potřeme každý jednotlivý kousek cukroví odloženou směsí z vaječných bílků v tenké vrstvě.
 - Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 15-20 minut. Poleva by měla zůstat téměř bílá, jen s lehkým nádechem hnědého odstínu.
 - Necháme sušenky úplně vychladnout.
 

Tip: Chystáte pohoštění na svatbu a chcete něco dobrého na zub? Zkuste skořicové mexické svatební cukroví ve stylu sněhových koulí.
Ingredience: 1 hrnek hladké mouky, 1 hrnek mletých vlašských ořechů, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 hrnku změklého nesoleného másla a 1/4 hrnku moučkového cukru + další na posypání.
Jak na to: Troubu si předehřejeme na 175 stupňů. Vlašáky dáme do mísy, přisypeme mouku, skořici a promícháme. Máslo, cukr i vanilkový cukr dáme do nádoby kuchyňského robota a 4 minuty mixujeme. Postupně po částech vsypeme moučnou směs a mixujeme, až se vše spojí.
Lžící nebo mini naběračkou na zmrzlinu odebíráme kousky těsta a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 15 minut, a ještě teplé obalíme v moučkovém cukru nebo jen poprášíme.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček