Kdykoliv se peče jakékoliv cukroví, kdy se dva kousky lepí k sobě dobrou náplní, stojí to za to. Slepovat můžete máslovým krémem, pikantní marmeládou, nebo také populární Nutellou. V tomto případě použijeme latinskoamerickou verzi mléčného karamelu Dulce de leche.
Ingredience:
- 3 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
 - 1 vrchovatá lžička mleté skořice
 - 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
 - 1 a 1/2 hrnku změklého másla
 - 1 hrnek krystalového cukru
 - 1 vejce
 - 2 polévkové lžíce mléka
 - 1 lžička kvalitního vanilkového extraktu
 - 1 plechovka mléčného karamelu Dulce de leche
 
Postup:
- Předehřejeme si troubu na 170 stupňů a připravíme si plech na pečení vyložený pečícím papírem.
 - Ve velké míse smícháme mouku, skořici a kypřící prášek do pečiva.
 - V jiné míse našleháme máslo s cukrem pomocí elektrického ručního mixéru do světlé a nadýchané hmoty.
 - Přidáme vejce, mléko, vanilkový extrakt a znovu důkladně promícháme.
 - Postupně začneme za stálého míchání přisypávat moučnou směs do máslové směsi.
 - Těsto po částech vložíme do lisu na cukroví a vytlačujeme sušenky ve tvaru, který máme zrovna po ruce rovnou na pečící plech.
 - Vložíme do předehřáté trouby a pečeme po dobu 10–12 minut, případně dokud nebude mít cukroví zlatavý nádech.
 - Hotové sušenky vyndáme z trouby a necháme pár minut odpočívat na plechu.
 - Poté přendáme na kuchyňskou mřížku, aby cukroví zcela vychladlo.
 - Nakonec potřeme vždy jednu polovinu lžičkou Dulce de leche a přiklopíme druhou polovinou.
 - Kdo chce, může ještě pocákat rozpuštěnou čokoládou, ale není to potřeba.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček