Svíčková patří mezi nejoblíbenější česká jídla. Všichni ji známe připravovanou s hovězím masem, ale skvěle chutná i s masem vepřovým. Použijte vepřovou panenku a nebudete zklamáni!
INGREDIENCE
- 450 g vepřové panenky
 - 60 g uzené slaniny
 - 1 větší cibule
 - 2 mrkve
 - 1 petržel
 - 1/2 celeru
 - 100 ml smetany ke šlehání 33%
 - 3 lžíce smetany 20%
 - 1 lžíce hladké mouky
 - 1 bobkový list
 - 4 kuličky černého pepře
 - 3 kuličky nového koření
 - sůl dle chuti
 - mletý černý pepř dle chuti
 - mletá paprika dle chuti
 - špetka krystalového cukru
 - šťáva z 1 citronu
 
POSTUP
- Vepřovou panenku omyjte a osušte.
 - Zeleninu očistěte, umyjte a nakrájejte na kolečka a kostičky.
 - Slaninu nakrájejte na kostičky a dejte do rozpáleného hrnce pustit tuk.
 - Do hrnce poté přidejte nakrájenou cibuli se špetkou cukru a opečte.
 - Přidejte maso a opečte ho ze všech stran.
 - Maso odložte do mísy a do hrnce k cibuli přidejte zeleninu.
 - Přidejte mletou papriku a podlijte vodou.
 - Vraťte do hrnce zpět maso a pod pokličkou duste 40 minut.
 - Když je maso a zelenina měkké, promíchejte smetanu ke šlehání s moukou.
 - Vyndejte maso a zeleninu rozmixujte tyčovým mixérem.
 - Přidejte do hrnce smetanu s moukou a nechte přejít varem.
 - Nakonec přidejte i 20% smetanu, promíchejte a nechte na slabém plameni probublat.
 - Ochuťte šťávou z jednoho citronu.
 - Podávejte s domácím knedlíkem, kolečkem citrónu a brusinkami.
 - Dobrou chuť!
 

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových varných desek, kde se dočtete vše potřebné pro správnou volbu. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček