Tyto skvělé zelené placičky se skvěle hodí do vegetariánských burgerů. Dobře drží tvar a jejich chuť je prostě neodolatelná!
INGREDIENCE
- 300 g zmrazeného hrášku
 - 150 g kadeřavé kapusty
 - 1/2 brokolice
 - 1 stonek řapíkatého celeru
 - 1 cibule
 - 2 stroužky česneku
 - 150 g ovesných vloček
 - 150 g strouhanky
 - 30 g mletých vlašských ořechů
 - 1 lžička italských bylinek (oregano, bazalka, rozmarýn, tymián, šalvěj a petržel)
 - 2 lžičky sojové omáčky
 - 1 polévková lžíce hořčice
 - sůl a pepř podle chuti
 
POSTUP:
- Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu.
 - Vložíme kapustu a vaříme 2 minuty.
 - Poté přidáme hrášek a vaříme dalších 5 minut.
 - Přidáme brokolici a vaříme 2 minuty.
 - Ihned slijeme a ponoříme do studené vody.
 - V pánvi rozejřeme olej a restujeme na něm nasekanou cibulku, dokud nezesklovatí.
 - Ke konci přidáme rozmačkaný česnek.
 - Uvařenou zeleninu dáme do kuchyňského robota a přidáme řapíkatý celer a rozmixujeme ne zcela dohladka.
 - Vmícháme cibulku s česnekem, strouhanku a ořechy.
 - Dochutíme solí, pepřem, sojovou omáčkou, bylinkami a hořčicí.
 - Vytvoříme tlustší karbanátky.
 - V pánvi rozehřejeme olej a dáme smažit karbanátky na cca 3 minuty z každé strany.
 - Ihned podáváme jako součást burgeru nebo jen tak s oblíbeným dresingem.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček