Není nic lepšího než maso připravované na pivu! A co teprve tento recept na králíka dušeného v omáčce z piva a javorového sirupu. To prostě musíte vyzkoušet!
INGREDIENCE
- 500 g malých brambor
- sůl a pepř dle chuti
- 3 lžíce olivového oleje
- 4 králičí stehna
- 8 plátků slaniny
- 8 snítek tymiánu
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 1 lžička medu
Na salát:
- 1 hrst rukoly
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka cukru
- sůl dle chuti
- tymián na ozdobu
POSTUP
- Předehřejte si troubu na 160 °C,
- Omyjte brambory, podélně rozpůlte a dochuťte solí a pepřem.
- Na grilovací pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje, opečte brambory a vložte je do zapékací mísy.
- Králíka opláchněte, osušte a každé králičí stehno obalte 2-3 plátky slaniny.
- Na každé králičí stehno přidejte 2 snítky tymiánu, svažte kuchyňským provázkem a dochuťte pepřem.
- Na grilovací pánvi opečte králičí stehýnka ze všech stran a přidejte do pekáče.
- Zbylý olej smíchejte v misce s hořčicí a medem a směsí pokapejte králičí stehýnka.
- Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut.
- Na salát opláchněte bylinky, okrájejte a nahrubo nasekejte.
- Citronovou šťávu smíchejte v misce s jogurtem, olivovým olejem a 2-3 lžícemi vody a dochuťte cukrem a solí.
- Salát naaranžujte na talíře a pokapejte dresinkem.
- Na talíř položte brambory a králičí stehýnka a podávejte ozdobené tymiánem.

Inspirujte se také našimi nejlepšími recepty na kuřecí maso na smetaně, na kterých si zaručeně pochutnáte!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček