Vyzkoušejte tento tradiční francouzský recept na bohatý špenátový quiche se smetanou a sýrem gruyère. Je to delikatesa!
INGREDIENCE
- křehké těsto
 - 1 lžíce másla
 - ½ šálku na tenké plátky nakrájené šalotky
 - 4 velká vejce
 - 1,25 šálku smetany ke šlehání
 - špetka mletého muškátového oříšku
 - ¾ lžičky soli
 - ⅛ lžičky kajenského pepře
 - 1 šálek jemně nastrouhaného sýru Gruyère
 - 280 g mraženého, nakrájeného špenátu, rozmraženého a vyždímaného
 
POSTUP
- Předehřejeme troubu na 200°C a nastavíme rošt do střední polohy.
 - Křehké těsto by mělo být dostatečně měkké, aby šlo propíchnout vidličkou.
 - Těsto rozválíme na kruh a vložíme do máslem vymazané formy.
 - Dno a boky po celém povrchu propícháme vidličkou.
 - Na těsto položíme pečícíme papír a zasypeme fazolemi, čočkou či rýží, aby se nám při pečení nenafouklo.
 - Pečeme 10 až 15 minut, dokud nebude plně propečené a lehce zlaté.
 - Vyjmeme z trouby a snížíme teplotu na 160°C.
 - Rozehřejeme máslo na malé pánvi na středním plameni.
 - Retujeme šalotku, dokud nebude měkká a průhledná, asi 8 minut.
 - Dáme stranou vychladnout.
 - Ve střední misce rozšleháme vejce, smetanu, muškátový oříšek, sůl a kajenský pepř.
 - Upečené těsto položíme na pečící plech.
 - Na dno těsta rozprostřeme šalotku a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - Špenát rovnoměrně navrstvíme na sýr.
 - Navrch nalijeme směs vajec a smetany.
 - Pečeme při teplotě 160°C po dobu 50 až 55 minut, dokud náplň neztuhne a vrch lehce nezezlátne.
 - Podáváme horké nebo teplé.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček