Cukroví z pufované rýže je tradiční sladkou pochoutkou. Cukr jaggery dodá úplně odlišnou chuť než ten bílý. Příprava je snadná a výsledek dokonale chutný a křupavý. Neváhejte omrknout i recepty na cukroví z burizonů.
Ingredience:
- 4 hrnky burizonů (pufované rýže)
 - 1/2 hrnku cukru jaggery
 - 1/4 hrnku vody
 - 1/4 čajové lžičky kardamomového prášku
 
Postup:
- Zahřejeme si pánev se silnějším dnem na střední teplotu.
 - Přidáme cukr jaggery, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
 - Jakmile je hotovo, použijeme sítko k odstranění hrubých částic z jaggery a to tak, že směs přecedíme do jiné nádoby.
 - Poté nalijeme hladké jaggery zpět do pánve a zahřejte na střední teplotu. Znovu přivedeme k varu.
 - Jakmile je jaggery dostatečně husté, aby získalo lesklou konzistenci, přisypeme burizony/pufovanou rýži, prášek z kardamomu a promícháme.
 - Po chvilce vypneme sporák a necháme pár minut vychladnout.
 - Do misky dáme trochu oleje, namočíme do něj prsty, naolejujeme si ruce a odebíráme malé kousky hmoty.
 - Tvarujeme z ní středně velké kuličky. Musíme pracovat rychle, protože směs po úplném vychladnutí během krátké chvíle zatuhne.
 - Nakonec necháme kuličky trochu oschnout, dokud nebudou mít pokojovou teplotu.
 - Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček