Tenhle recept je trochu jiný, ale i tak moc dobrý. Příprava není nijak složitá a když nebudete spěchat, vytvoříte luxusní vánoční koule, po kterých se jen zapráší.
Ingredience:
- 200 g hnědého cukru
 - 60 ml vody
 - ½ lžičky soli
 - 1 polévková lžíce kukuřičného sirupu
 - 240 ml smetany ke šlehání
 - 100 g mléčné čokolády (můžeme použít jakoukoli mléčnou čokoládu, kterou máte rádi)
 - 2 hrnky pufované rýže/burizonů
 
Na ozdobu:
- M&M nebo lentilky
 
Postup:
- Cukr, vodu, sůl a kukuřičný sirup dáme do hrnce a na středně vysokou teplotu zahřejeme. Musíme stále míchat, aby se cukr zcela rozpustil.
 - Přivedeme k varu a necháme cca 5 minut vařit, aby směs začala houstnout.
 - Přilijeme smetanu a mícháme, dokud se směs nespojí.
 - Znovu přivedeme k varu a vaříme, až do té doby, než cukrový sirup zhoustne. To trvá asi 5 minut – 6 minut.
 - Poté vaříme tak dlouho, aby směs dosáhla teploty 125 stupňů. Odstavíme a necháme vychladnout na 82 stupňů.
 - Rozlámeme mléčnou čokoládu, vhodíme do hrnce a mícháme, až se rozpustí.
 - Nakonec přisypeme burizony a opatrně promícháme. Pufovaná rýže je křehká a mohla by se rozdrobit.
 - Polévkovou lžící nabíráme stejné množství směsi a skládáme vedle sebe na tác vyložený pečícím papírem.
 - Necháme vychladnout tak, aby je bylo možné vzít do ruky, a vytvarujeme kuličky.
 - Na každou z nich vmáčkneme několik lentilek či M&M. Cukroví necháme úplně vychladnout a zatuhnout.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček