Chuť josty je opravdu speciální a skvěle se hodí právě do cheesecaku. Vyzkoušejte tento delikátní dezert, který je tak jednoduchý na přípravu!
Ingredience
- 250 gramů ovesných sušenek
 - 80 gramů másla
 - 3 vejce
 - 450 gramů mascarpone
 - 200 gramů smetany ke šlehání
 - 150 gramů moučkového cukru
 - 1 lžička vanilkového extraktu
 - 100 gramů josty (odstraňte stopky)
 
Postup
- Předehřejte troubu na 190°C.
 - Sušenky rozdrobte v kuchyňském robotu na drobky a poté je spojte s rozpuštěným máslem.
 - Směs vtlačte na dno 26 cm dortové formy.
 - Pečte 5-7 minut.
 - Ve velké míse vyšlehejte ručním mixérem na střední rychlost vejce s moučkovým cukrem do světlé a nadýchané hmoty.
 - Snižte rychlost na nízkou a přidejte mascarpone, smetanu ke šlehání a vanilkový extrakt.
 - Šlehejte do hladka.
 - Na upečený základ nalijte tvarohový krém.
 - Půlku josty opatrně položte na koláč.
 - Cheesecake pečte 20 minut a poté vršek posypte zbytkem josty.
 - Pečte dalších 20 minut.
 - Cheesecake nechte při pokojové teplotě úplně vychladnout, přikryjte ho a nechte přes noc v lednici, aby úplně ztuhl.
 - Podávejte druhý den.
 

Tento famózní dezert získal takovou oblibu, že je improvizován do mnoha podob. Poradíme vám, jak udělat náramný cheesecake v pečené i nepečené variantě!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček