Z plodů josty se dá připravit báječný džem s plnou chutí bez nutnosti přidávat pektin. Potřebný cukr se bude lišit v závislosti na zralosti ovoce a vaších chuťových preferencích.
Ingredience
- 4 šálky josty, odstopkované
 - 2-4 hrnky cukru
 - 1/4 šálku limetkové šťávy
 
Postup
- Jostu omyjte a odstopkujte a přiveďte k varu ve velkém hrnci se 1/4 šálkem limetkové šťávy.
 - Poté, co bobule začnou pouštět šťávu, přidejte cukr a před ochutnáním několik minut povařte, abyste zkontrolovali sladkost.
 - V případě potřeby přidejte více cukru a pokračujte ve vaření.
 - Zkoušku tuhosti udělejte tak, že na studený talíř kápnete trochu horkého džemu, necháte vychladnout, a pokud nestéká, je hotový.
 - Nalijte do sterilizovaných půllitrových sklenic a zpracujte 10 minut ve vodní lázni.
 - Vyjměte sklenice z vody a nechte přes noc vychladnout na ručníku nebo horké podložce.
 - Užijte si to!
 

Vyzkoušejte i naše další recepty na domácí zmrzlinu a připravte si skvělé letní osvěžení!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček