Tato sekaná je trošku neobvyklá, ale stejně lahodná jako její klasická verze. Neváhejte použít jakoukoli kombinaci masa podle vašeho osobního vkusu nebo podle toho, co zrovna najdete v obchodě na pultu. Je to skvělý způsob jak zakamuflovat špetku zeleniny do výborné masové směsi.
Co budeme potřebovat
- 500 g mletého hovězího masa
 - 2 česnek (mletý)
 - chilli paprička (mletá)
 - 2 lžíce nasekané petrželky
 - ½ cibule (nakrájená na kostičky)
 - 2 vejce
 - 125 g mandlové mouky (mleté mandle)
 - cuketa (nakrájená na plátky)
 - lžička tymiánu
 - sladký brambor (nakrájený na dlouhé plátky)
 - sůl
 - pepř
 
Postup
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů a plech si vyložíme pečicím papírem.
 - V misce smícháme hovězí maso, česnek, chilli, petržel, cibuli, vejce a mandlovou mouku, mícháme dokud se vše dobře nespojí.
 - Do připravené formy nandáme jednu třetinu směsi z mletého masa.
 - Na něj navrstvíme nakrájené batáty, ochuťte solí, pepřem a posypeme tymiánem.
 - Na batáty navrstvíme další třetinou mletého masa a pak přidáme na plátky nakrájenou cuketu.
 - Znovu dochutíme solí, pepřem a posypeme tymiánem.
 - Sekanou s cuketou a batáty dokončíme přidáním zbytku směsi z mletého masa a jako poslední přidáme sladké brambory.
 - Dochutíme kořením a vložíme do předehřáté trouby.
 - Sekanou pečeme 40 minut.
 - Poté jí vyndáme z trouby a necháme jí 5 minut odpočívat.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček