Tento recept je tím nejlepším receptem na omáčku k rýži jaký kdy najdete! Sečuánská chilli omáčka je ohromně všestranná! Nejen, že se dá přidat do rýže, nudlí a salátu, ale může být také použita jako základ marinády pro maso a tofu nebo ji lze dokonce přidat do mnoha zeleninových jídel, která se restují na pánvi. Pokud jste někdo, kdo miluje kořeněná jídla, je to rozhodně omáčka, kterou chcete mít neustále připravenou v lednici.
Co budeme potřebovat
- Lžička fenyklových semínek
- Hřebíček
- 2 stroužky česneku (nakrájené nadrobno)
- Lžíce nasekaného čerstvého zázvoru
- ¼ lžičky semínek kmínu
- 4 lžičky červené papriky
- 30 g drcené chilli papričky
- 30 ml řepkového oleje
- ½ lžíce soli
- 30 g bílé rýžové mouky
- 30 g sójových bobů
- 2 lžíce sójové omáčky
- 120 ml jablečné šťávy bez přidaného cukru
- ½ lžičky sezamových semínek
Postup
- Troubu předehřejeme na 150 stupňů
- Sójové boby potřeme ½ lžičkou řepkového oleje a pečeme v pekáčku 20 minut
- Mezitím si smícháme všechno koření kromě drcené chilli papričky a papriky
- Zahřejeme si pánev na střední teplotu
- Přidáme zbytek řepkového oleje
- Poté, co je olej rozpálený, přidáme všechno koření, plus zázvor, česnek, drcenou chilli papričku a papriku
- Na střední teplotu vše opékáme asi 1 minutu
- Přidáme bílou rýžovou mouku a neustále mícháme, dokud se směs dobře nespojí
- Sníme teplotu a po troškách přidáváme jablečnou šťávu a neustále mícháme
- Poté, co se jablečná šťáva a směs koření a mouky dobře spojí a zhoustnou, vaříme další 2 minuty
- Vypneme teplo a přidáme opražené sójové boby a sezamová semínka
- Chilli omáčku necháme na pánvi, přidáme uvařenou rýži a promícháme


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček