Všichni milujeme koblihy, ale ne každý fandí smaženým pokrmům. Tento recept nabízí skvělé donuty, které jsou nadýchané a chutnají úplně jinak, než když se smaží ve vrstvě oleje.
Ingredience:
Na koblihovou směs:
- 2,5 hrnku polohrubé mouky
 - 1 lžička jedlé sody
 - 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
 - 1/2 lžičky mleté skořice
 - 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
 - 1 hrnek zakysané smetany
 - 3/4 hrnku hnědého cukru
 - 1/4 hrnku rozpuštěného neslaného másla
 - 4 polévkové lžíce rostlinného oleje
 - 1 lžička vanilkové extraktu
 - 2 vejce
 
Na glazuru:
- 2 hrnky moučkového cukru
 - 1/4 šálku mléka
 
Postup:
- Předehřejeme troubu na 220°C.
 - Smícháme mouku, jedlou sodu, kypřící prášek do pečiva, skořici a muškátový oříšek ve středně velké míse.
 - Do samostatné velké mísy přidáme zakysanou smetanu, hnědý cukr, máslo, rostlinný olej i vanilkový extrakt a dobře rozšleháme.
 - Po jednom kousku přidáme vejce a důkladně promícháme.
 - Nakonec přidáme moučnou směs a naposledy pečlivě promísíme.
 - Těsto přendáme do velkého sáčku a pomocí nůžek odstřihneme konec, aby se utvořil otvor.
 - Připravíme si formu na koblihy, kterou postříkáme kuchyňským sprejem a pomocí sáčku nastříkáme těsto do formy. Utvoříme kruhy kolem vystouplého středu.
 - Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 – 12 minut.
 - Během pečení koblih si připravíme polevu. Do mísy dáme cukr a pomalu vmícháme mléko. Musíme míchat tak dlouho, dokud nebude glazura jemná a hladká.
 - Jakmile se koblihy dopečou, namočíme jednu po druhé do glazury.
 - Položíme na mřížku a necháme vychladnout, aby zatuhla poleva. Pak už jen stačí nabídnout ostatním.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček