Kombinace měkkého salámu, sterilovaných okurek a majonézy chutná vždy skvěle. Vyzkoušejte náš recept v odlehčené variantě s bílým jogurtem. Uvidíte, že vám zachutná!
Ingredience:
- 300 g pařížského salámu
- 1 menší cibule
- 3-4 sterilované okurky
- 3 PL majonézy
- 3 PL řeckého bílého jogurtu
- ocet dle chuti
- 3 vejce natvrdo (volitelné)
- sůl dle chuti
- pepř dle chuti
- jarní cibulka na ozdobu
Postup:
- Oloupejte cibuli a nakrájejte najemno.
- Nakládané okurky a pařížský salám nakrájejte na nudličky nebo kostičky, záleží, jaké variantě dáváte přednost.
- Pokud se rozhodnete používat i vejce uvařená natvrdo, oloupejte je a nakrájejte nadrobno na kostičky.
- Nakrájený salám, okurky, cibuli a vajíčka smíchejte ve větší míse.
- V jiné misce smíchejte tři polévkové lžíce majonézy se třemi lžícemi bílého řeckého jogurtu.
- Přidejte sůl a černý pepř podle chuti, důkladně promíchejte.
- Připravený dresink smíchejte s ostatními ingrediencemi a přidejte dle chuti trochu octa.
- Ochutnejte a případně dochuťte požadovaným množstvím soli či pepře.
- Salát dobře promíchejte a nechejte 2-3 hodiny odležet v lednici.
- Na ozdobení lze použít několik koleček jarní cibulky.
Tento pařížský salát můžete servírovat jako svačinu či jako předkrm.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček