Nakládané pálivé papričky jsou lahodným a snadným způsobem, jak uchovat jejich výbornou chuť. Naloženou dobrotu uchovávejte ve sklenici v lednici a podávejte se sendviči, trhaným masem nebo nachos.
Co budeme potřebovat
- 500 g beraních rohů (nakrájených na plátky)
- 50 ml bílého octa
- 50 ml vody
- 25 g cukru
- lžička hořčičného semínka
- lžička semínek koriandru
- 2 bobkové listy
- lžička chilli
- česnek (prolisovaný)
Postup
- Sklenice na zavařování důkladně omyjeme teplou vodou a saponátem.
- Opláchneme a dáme si je k ruce.
- Beraní rohy omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky.
- Nakrájené papričky naskládáme do sklenic.
- Do hrnce nalijeme vodu, kterou přivedeme k varu.
- Jakmile se voda začne vařit, přidáme ocet, cukr, sůl a zbylé koření.
- Horkou tekutinou zalijeme papričky ve sklenicích.
- Otřeme hrdlo sklenic a uzavřeme víčkem.
- Víko pořádně utáhneme.
- Sklenice vyskládáme na utěrku a necháme je zcela vychladnout na pokojovou teplotu.
- Naložené beraní rohy ve sklenici uložíme do lednice nebo na jiné chladné místo a spotřebujeme je v rozmezí 4 měsíců.

Tento recept na zavařené beraní rohy je nejlepší pro konzumaci do 6 měsíců.

 
 Pánve
Pánve Vakuovače
Vakuovače SodaStream
SodaStream Digestoře
Digestoře Kávovary
Kávovary Domácí pekárny
Domácí pekárny Sušičky ovoce
Sušičky ovoce Malé kuchyňské spotřebiče
Malé kuchyňské spotřebiče Hrnce
Hrnce Trouby & varné desky
Trouby & varné desky Elektrické krby
Elektrické krby Mobilní klimatizace
Mobilní klimatizace Ochlazovače vzduchu
Ochlazovače vzduchu Drtiče odpadu
Drtiče odpadu Elektrické fritézy
Elektrické fritézy Odšťavňovače
Odšťavňovače Katalog ingrediencí
Katalog ingrediencí Bylinky
Bylinky Koření
Koření Plodiny
Plodiny Sýry
Sýry Houby
Houby Seznam éček
Seznam éček