Je skvělé mít doma konzervovanou kukuřici hned po ruce. Přestože konzervování kukuřice trvá o něco déle než u jiné zeleniny, stojí to za to. Neexistuje nic jako chuť lokálně pěstované kukuřice, jejíž chuť si díky tomuto receptu můžete užívat celoročně.
Co budeme potřebovat
- 2 čerstvé kukuřičné klasy
- ½ lžičky soli
- voda
- 0,5 l sklenice
Postup
- Kukuřici sloupneme ze slupky.
- Odstraníme kukuřičné vlásky a další nečistoty.
- Na sporáku začneme vařit hrnec s vodou.
- Vedle si připravíme nádobu s ledovou vodou.
- Kukuřici dáme na 2 minuty do vařící vody.
- Klas poté kleštěmi vyjmeme a dáme ho do ledové vody.
- Takto ihned zastavíme proces vaření.
- Poté ostrým nožem odřežeme kukuřičná zrna.
- Připravenou sklenici umyjeme horkou vodou s mycím saponátem a důkladně opláchneme.
- Umyjeme víčko od sklenice.
- Tlakový hrnec umístíme na sporák a přidáme vodu.
- Konvici na čaj nebo hrnec s vodou přivedeme k varu.
- Do sklenice dáme ½ lžičky soli.
- Přidáme kukuřici.
- Ve sklenice necháme 3 centimetry prostoru od okraje.
- Přidáme vroucí vodu, kterou jsme si uvařili v konvici na čaj.
- Pomocí špachtle odstraníme vzduchové bubliny.
- Hrdlo sklenice otřeme a nasadíme víčko.
- Víčko pevně utáhneme.
- Sklenici vložíme do tlakové nádoby a dále pracujme dle pokynů výrobce.
- Po dokončení procesu zavařování, sklenice vyjmeme a dáme je stranou vychladnout.
- Jakmile jsou sklenice vychladlé, zkontrolujeme těsnění, sklenice označíme a uložíme na chladné místo.
Množství surovin pro tento recept na zavařování kukuřice je uváděno pro jednu 0,5 litrovou sklenici. Proto množství použitých surovin lineárně zvyšte vzhledem ke svým potřebám.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček