Oblíbená klasika jako od babičky, kterou můžete servírovat jako přílohu k různým omáčkám či pečenému masu. Nemusíte se toho bát, s naším receptem to zvládne každý!
Ingredience
- 500 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- půl kostky droždí
- 1 lžička soli
- 1 lžička krystalového cukru
- 4 starší housky
Postup
- Ve vlažném mléce rozpustíme cukr, droždí, přidáme trochu mouky a dáme vykynout.
- Starší housky nakrájíme na malé kostičky.
- V mouce rozmícháme sůl, přidáme vykynutý kvásek.
- Těsto dobře vypracujeme, přidáme housky a dáme vykynout.
- Vykynuté těsto dáme na desku a rozdělíme na dvě části.
- Každou vytvarujeme do tvaru knedlíku, necháme ještě trochu nakynout.
- Knedlíky zespodu potřeme oleje, dáme do hrnce s napařovací vložkou a zakryjeme.
- Vaříme v páře bez odkrývání 20 minut.
- Vršek hotového knedlíku potřeme olejem.
- Užijte si to!

Vyzkoušejte také naše recepty na knedlíky ze švestek 5x jinak, na kterých si zaručeně pochutnáte!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček