Pečená zelenina a restovaná sójová kostka, které jsou navršeny na bulgur a zalité pomerančovo-kari omáčkou. Vynikající také v kombinaci s masíčkem vašeho výběru.
Co budeme potřebovat
- 250 ml vody
- 125 g bulguru
- Batát (oloupaný a nakrájený na kostky)
- 4 lžičky olivového oleje
- Sůl
- Mletý černý pepř
- 250 g fenyklu (očištěný a nakrájený kostky)
- Červená cibule (nakrájená na malé kousky)
- Červená paprika (nakrájená na proužky)
- 230 g tempehu (nakrájený na kostičky)
- ½ lžičky kari
- 2 lžičky kokosového oleje
Na dresink
- 60 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky červeného vinného octa
- ½ lžičky kari
- Špetka soli
- Špetka mletého černého pepře
- 2 lžíce dýňových semínek
Postup
- Troubu předehřejeme troubu na 200 stupňů a plech vyložíme pečicím papírem
- V hrnci si přivedeme k varu vodu a poté přidáme bulgur
- Hnec zakryjme a snížíme teplotu na středně nízkou
- Dusíme asi 12 minut, dokud se voda nevsákne a bulgur nezměkne
- Poté plotnu vypneme a bulgur udržujeme v teple
- Oloupané batáty dáme do mísy a pokapeme je 1 lžičkou olivového oleje
- Dochutíme solí a pepřem a promícháme
- Přeneseme je na připravený plech na pečení vyložený pečícím papírem
- Do stejné misky dáme fenykl, přidáme 1 lžičku olivového oleje a dochutíme solí a pepřem
- Promícháme, aby se fenykl obalil, a přidáme ho ke sladkým bramborám
- Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut
- Do stejné misky vložíme červenou cibuli
- Přidáme 1 lžičku olivového oleje a dochutíme solí a pepřem
- Přidáme jí na plech ke sladkými bramborám a fenyklu
- Do stejné misky přidáme i červenou papriku
- Přidáme 1 lžičku olivového oleje, dochutíme, promícháme a přidáme ke zbytku zeleniny v troubě
- V troubě pečeme 10 až 15 minut, dokud není veškerá zelenina propečená a dostatečně
- Tempeh dáme do mísy a okořeníme ½ lžičky kari a promícháme, aby se tempeh obalil
- Na pánvi rozehřejeme kokosový olej
- Tempeh na pánvi opékáme asi 10 minut a občas otočíme, dokud nebudou všechny strany rovnoměrně opečené
- Prošleháme pomerančovou šťávu, 2 lžíce olivového oleje, červený vinný ocet, ½ lžičky kari, špetku soli a špetku pepře v malé misce, dokud dresink nebude krémový
- Bulgur rozdělíme do 2 misek
- Kolem bulguru rozložíme polovinu sladkých brambor, fenykl, červenou cibuli a červenou papriku
- Navrch přidáme 1 lžíci dýňových semínek
- Každou misku pokapeme dresinkem

Razím heslo, že zdravých surovin a pokrmů není nikdy dost. Proto, jestli to máte stejně jako já a tyto recepty z tempehu vám nestačí, pusťte se do dalších nízkosacharidových dobrot podle našich postupů. Vyzkoušejte například tyto skvělé keto brownies, po kterých se vám budu sbíhat sliny!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček