Halušky patří mezi tradiční slovenské jídlo s nezaměnitelnou chutí. Vyzkoušejte tuto variantu se zelím a uzeným masem. Budete se oblizovat!
Ingredience
- 3 brambory
 - 300 g polohrubé mouky
 - 1 vejce
 - 200 g kysaného zelí
 - 200 g uzeného masa
 - 1 cibule
 - sůl a pepř dle chuti
 - kmín dle chuti
 - 1 lžíce oleje
 
Postup
- Brambory oloupejte a najemno nastrouhejte.
 - Vymačkejte z nich veškerou vodu.
 - K nastrouhaným bramborám přidejte mouku, sůl a vejce.
 - Vypracujte těsto.
 - V hrnci přiveďte vodu k varu.
 - Těsto vložte do síta na halušky a protlačte do vroucí vody noky.
 - Vařte cca 8 minut, pokud samy nevyplavou na povrch.
 - Uvařené halušky sceďte a nechte je v míse.
 - Na pánvi si na oleji dozlatova osmahněte najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájené uzené maso.
 - K masu a cibuli přidejte kysané zelí, kmín, sůl, pepř a vše společně ještě chvíli opékejte.
 - Halušky servírujte promíchané se zelím a uzeným.
 - Ozdobte jarní cibulkou nebo pažitkou.
 

Vyzkoušejte také naše další recepty na luxusní knedlíky z brambor. Užijte si různé náplně!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček