Oblíbená klasika, kterou nikdy nikdo nepohrdne. Připravte si vynikající plněné bramborové knedlíky dle našeho receptu a už nikdy nebudete chtít jiné!
INGREDIENCE
- 800 g brambor (varný typ C)
 - 300 g uzené krkovice
 - 200 g hrubé mouky
 - 80 g dětské krupičky
 - 1 ks vejce
 - hladká mouka na pomoučeném válu
 - sůl
 
POSTUP
- Brambory uvařte ve slupce doměkka a nechte úplně vychladnout.
 - Mezitím povařte uzené maso zcela ponořené ve vodě asi 20 minut.
 - Vyndejte ho na vál, nechte ho zchladnout a nakrájejte ho na drobné kostičky.
 - Aby knedlíky čekáním na vroucí vodu nezřídly, naplňte velký hrnec nejméně 3 litry osolené vody a přiveďte k varu.
 - Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
 - K nastrouhaným bramborám nasypte mouku, krupičku a vyklepněte vejce.
 - Osolte a rukama vypracujte měkké a nelepivé těsto.
 - Těsto rozdělte na 4 části a na pomoučeném válu ho postupně rozválejte na plát vysoký asi 0,5 až 1 cm.
 - Rozdělte jej na čtverce o hraně asi 8 cm.
 - Doprostřed každého čtverce položte hromádku uzeného masa.
 - Všechny čtyři cípy těsta spojte dohromady a rukama vytvarujte kulatý knedlík.
 - Hotové knedlíky opatrně přesuňte do vroucí vody a opět co nejrychleji přiveďte k varu.
 - Vařečkou je odlepte ode dna a vařte 10 až 12 minut podle velikosti knedlíků.
 - Poté je slijte, každý propíchněte vidličkou a ihned podávejte.
 - Knedlíky můžete podávat s dušeným kyselým zelím, nebo smaženou cibulkou.
 

Máme pro vás i další neodolatelné recepty na brambory po francouzku. Inspirujte se!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček