Dortík plný té nejlepší čokolády a kakaa je tady. Čím kvalitnější suroviny použijete tím výsledek bude lepší.
Co budeme potřebovat
- 550 ml vysokoprocentní smetany
 - 150 g cukru krupice
 - 80 g kakaa
 - 5 vajec
 - 2 vanilkové cukry
 - 130 g polohrubé mouky
 - 4 lžíce oleje
 - 50 g hořké čokolády
 - Máslo (na vymazání)
 - Hrubá mouka (na vymazání)
 
Postup
- Pařížskou šlehačku si začneme připravovat den předem
 - V hrnci na vysokou teplotu svaříme 350 ml šlehačky, 30 g cukru a 40 g kakaa
 - Vaříme, dokud směs nemá hustou krémovou konzistenci
 - Konzistence šlehačky je velmi důležitá, jinak se s ní potom nedá dále pracovat
 - Když je šlehačka hotová, přendáme jí do misky a tu uložíme do lednice, kde jí necháme přes noc odpočívat
 - Druhý den začneme tím, že si předehřejeme troubu na 160 stupňů
 - Formu na dort si vymažeme máslem a vysypeme moukou
 - Do skleněné misky na vodní lázni si rozbijeme vejce a přidáme zbylý cukr společně s vanilkovým
 - Vejce šleháme přibližně 5 minut, aby se směs zahřála
 - Poté mísu z vodní lázně sundáme a vejce vyšleháme do bílé pěny
 - Vmícháme prosetou mokou a zbylé kakao
 - Promícháme a nakonec přidáme olej
 - Hotové hladké těsto vlijeme do formy a uhladíme
 - Dortovou formu vložíme do trouby a pečeme 40-45 minut
 - Průběžně ho kontrolujeme špejlí
 - Když je korpus hotový, 10 minut ho necháme chladnout ve formě a až poté ho z ní vyndáme
 - Vychladlý korpus rozkrojíme na půl
 - Vychladlou pařížskou šlehačku vyšleháme a ⅓ potřeme spodní korpus
 - Ten přiklopíme druhou částí korpusu a celý povrch dortu pomažeme další ⅓ pařížské šlehačky
 - 200 ml zbylé šlehačky si společně s vanilkovým cukrem, vyšleháme do husté pěny
 - Hotový dort harlekýn zdobíme zbylou ⅓ pařížské šlehačky a čerstvou vanilkovou šlehačkou
 - Navrch ještě nastrouháme hořkou čokoládu
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček