Krém, kterým řezy budeme promazávat musí být vyšlehaný z kvalitní vysokoprocentní šlehačky, společně s tmavým kvalitním holandským kakaem. Tato kombinace nám v lednici dobře ztuhne, a potom s ním můžeme dort krásně ozdobit.
Co budeme potřebovat
Na korpus
- 3 žloutky
 - 3 bílky
 - 200 g krupicového cukru
 - 8 lžic teplé vody
 - 50 g holandského kakaa
 - 100 g hladké mouky
 - ½ prášku do pečiva
 
Na pařížskou šlehačku
- 350 ml smetany ke šlehání
 - 30 g krupicového cukru
 - 25 g kakaa
 
Na ozdobu
- 200 ml smetany ke šlehání
 - Belgické čokolády
 
Postup
- Troubu si předehřejeme na 180 stupňů
 - Plech na pečení si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou
 - Do mísy si prosejeme mouku, kakao a prášek do pečiva
 - Žloutky vyšleháme se 150 g cukru krupice a 8 lžícemi vody
 - Přidáme suché ingredience a mícháme, dokud nám nevznikne hutné těsto
 - Bílky si společně se zbylým cukrem vyšleháme do pevného sněhu
 - Když je sníh hotový, po částech ho začneme přidávat do čokoládového těsta
 - Sníh vmícháváme opatrně, aby nám nespadl
 - Těsto musí být jednolité, nesmí zde zůstat kousky nezamíchaných bílků
 - Takto připravené těsto vlijeme do připravené dortové formy
 - Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut
 - Po upečení korpus necháme chvíli stydnout v plechu, poté ho vyndáme a přeneseme na mřížku
 - Na pařížskou šlehačku dáme všechny suroviny do jednoho hrnce a svaříme je
 - Stačí pár minut vaření
 - Poté vzniklou směs promixujeme tyčovým mixérem a dáme minimálně na 12 hodin odpočinout do lednice
 - Před tím než s krémem začneme zdobit, přidáme k němu 100 ml smetany a společně krém vyšleháme
 - Krém by měl být lehký a ne úplně tuhý
 - Klasickou smetanu vyšleháme do pevné hmoty, tak aby se s ní dalo zdobit (pokud nám nechce tuhnout použijeme ztužovač)
 - Čokoládový korpus začneme, pomocí cukrářského sáčku, zdobit oběma šlehačkami
 - Na šlehačkou ozdobené řezy přidáme kousky čokolády a hotové řezy dáme, na pár hodin, odpočinout do lednice
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček