Tento čokoládový dort se šlehačkou je perfektní způsob, jak oslavit jakoukoli událost. Lehký harlekýn dort je dokonalou kombinací nadýchaného korpusu a krémové šlehačky.
Na korpus
- 6 vajec
 - 2 lžíce horké vody
 - 6 lžic moučkového cukru
 - 2 lžičky prášku do pečiva
 - 6 lžic polohrubé mouky
 
Na pařížskou šlehačku
- 350 ml vysokoprocentní smetany
 - 40 g cukru
 - 40 g kakaa
 - 50 g kvalitní čokolády
 
Na bílou šlehačku
- 400 ml smetany ke šlehání
 - 2 ztužovače do šlehačky
 - Cukr krystal
 
Postup
- Den předem si připravíme pařížskou šlehačku
 - Vysokoprocentní smetanu si svaříme s cukrem, kakaem a čokoládou
 - Když se nám směs svaří, přelijeme jí do misky, překryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice
 - Druhý den si předehřejeme troubu na 160 stupňů
 - Dortovou formu si vyložíme pečícím papírem nebo si jí vymažeme máslem a vysypeme moukou
 - Oddělíme si bílky od žloutků
 - Žloutky si vyšleháme do nadýchané pěny společně s cukrem a teplou vodou
 - Bílky si se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu
 - Ke žloutkové směsi přidáme olej, kakao a vyšlehané bílky
 - Nakonec přidáváme mouku a vše společně promícháme
 - Těsto poté přelijeme do připravené dortové formy a vložíme do trouby
 - Korpus pečeme přibližně 30 minut, ale průběžně ho kontrolujeme špejlí
 - Poté korpus vyndáme z trouby a necháme ho chvíli ve formě chladnout
 - Korpus vyndáme na mřížku a necháme ho zcela vystydnout
 - Mezitím si doděláme a připravíme šlehačky
 - Vychladnou pařížskou šlehačku, vyndáme z lednice a vyšleháme jí do nadýchaného krému
 - To samé uděláme s klasickou smetanou na šlehání, do ní ale přidáme oba ztužovače
 - Vychladlý korpus překrojíme na půl
 - Spodní díl korpusu potřeme dostatečným množstvím pařížské šlehačky a přiklopíme ho druhou částí
 - Pařížskou šlehačkou poté potřeme celý povrch dortu
 - Vrchní část dortu ozdobíme připravenou bílou šlehačkou a můžeme podávat
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček