Tento recept na čokoládový šlehačkový svatební dort má čtyři vrstvy nejlepšího kakaového korpusu pokrytého bílou a tmavou šlehačkou z nejkvalitnějších surovin a navrch je posypaný čokoládovými hoblinami.
Co budeme potřebovat
Na korpus
- Rum
 - 400 g polohrubé mouky
 - 140 g cukru
 - 6 vajec
 - 4 lžičky prášku do pečiva
 - 100 ml oleje
 - 120 ml horké vody
 - Lžička soli
 - 40 g kakaa
 
Na pařížskou šlehačku
- 600 ml smetany ke šlehání
 - 60 g kakaa
 - 60 g cukru
 
Na klasickou šlehačku
- 400 ml smetany ke šlehání
 - 40 g cukru
 
Na ozdobu
- Hořkou čokoládu
 - Bílou čokoládu
 
Postup
- Pařížskou šlehačku si připravíme den předem
 - Všechny potřebné ingredience si smícháme v hrnci a necháme je společně svařit
 - Krém přelijeme do misky a dáme do lednice přes noc ztuhnout
 - Druhý den šlehačku vyšleháme do nadýchaného krému
 - Zapneme troubu na 170 stupňů a vymažeme si dortové formy
 - Bílky si oddělíme od žloutků
 - Bílky společně se špetkou soli vyšleháme do pevného sněhu
 - Žloutky si vyšleháme s cukrem
 - Když nám vznikne bílá nadýchaná pěna, začneme přidávat olej a vodu
 - Do žloutkové směsi poté přidáme mouku a prášek do pečiva
 - Vše spolu pořádně promícháme, aby ve směsi nebyly krystalky cukru
 - Pomocí stěrky pomalu začneme zamíchávat vyšlehaný sníh
 - Dáváme pozor, aby nám při míchání sníh nespadl
 - Promíchané těsto vlijeme do vymazaných dortových forem
 - Vložíme do předehřáté trouby
 - Korpus pečeme přibližně 10 minut na 170 stupňů, poté teplotu snížíme na 150 stupňů a pečeme dalších 30 minut
 - Upečené korpusy vyndáme z trouby a necháme je vychladnout na mřížce
 - Mezitím si vyšleháme klasickou šlehačku
 - Korpusy prokrojíme na půl
 - Všechny pláty pokapeme rumem
 - První plát korpusu nejdříve pomažeme pařížskou šlehačkou a poté přidáme klasickou šlehačku a přiklopíme dalším plátem korpusu
 - Tento postup opakujeme u všech pater
 - Celý dort pomažeme čokoládovou šlehačkou a ozdobíme dle naší fantazie zbylou klasickou šlehačkou a čokoládovými hoblinkami
 
Na tento recept na harlekýn dort budete potřebovat dvě formy. Jendu klasickou 23 centimetrů velkou a druhou menší, na druhé patro, 12 centimetrů. Pokud máte jen jednu formu, zdvojnásobte množství ingredienci v receptu, aby jste měli dostatek těsta na dvě patra.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček