Pro milovníky ořechů máme i tento speciální recept na frgál s ořechovou náplní. Úžasně krémová náplň v kombinaci s nadýchaným kynutým těstem je něco co si nemůžete nechat v žádném případě ujít.
Co budeme potřebovat
Na těsto
- 300 g hladké mouky
 - 200 g hrubé mouky
 - 30 g droždí
 - 125 g másla (rozpuštěného)
 - 150 ml mléka (teplého)
 - 60 g moučkového cukru
 - 2 žloutky
 - Špetka soli
 
Na pomazání
- Žloutek
 - 50 g másla (rozpuštěného)
 - 50 ml rumu
 
Na náplň
- 150 ml smetany
 - 60 g cukru
 - 220 g vlašských ořechů
 - Šťáva z ½ pomeranče
 
Postup
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů
 - Na kvásek si do teplého mléka zamícháme cukr a 100 g hladké mouky
 - Rozdrobíme droždí a směs dáme na teplé místo a necháme na teplém místě vzejít kvásek
 - Když máme kvásek hotový přidáme k němu žloutky, rozpuštěné máslo, obě mouky a špetku soli
 - Ručně si těsto zaděláme
 - Těsto by mělo být tužší, ale vláčné
 - Vytvarujeme bochánek, který umístíme do mísy, kterou přikryjeme utěrkou a dáme ho na teplé místo kynout
 - Těsto necháme kynout, alespoň hodinu, aby zdvojnásobilo svůj objem
 - Mezitím se připravíme ořechovou náplň do frgálu
 - Nalijeme si smetanu do hrnce a zahříváme
 - Přisypeme cukr a směs přivedeme k varu
 - Když je cukr rozpuštěný, tak přisypeme namleté ořechy
 - Intenzivně mícháme asi 2 minuty, dokud směs nezhoustne, pak přiléváme pomerančovou šťávu a odstavíme stranou
 - Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny
 - Těsto rozválíme do tvaru koláče a přeneseme ho na pečící plech
 - Asi centimetrové okrajem nejdříve potřeme žloutkem
 - Naneseme náplň a rovnoměrně jí po celém povrchu frgálu rozetřeme
 - Koláč necháme takto ještě pár minut odpočívat, aby ještě nakynulo
 - Poté frgály dáváme do trouby a pečeme přibližně 20 minut
 - Hotový ještě horký frgál pokapeme směsí rozpuštěného másla a rumu
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček