Bun cha je zprudka ogrilované vepřové maso, které můžete podávat nejlépe ve vývaru s nudlemi, se samotnými nudlemi, listovou zeleninou a bylinkami. Jako přílohu však můžete zvolit třeba rýži.
Ingredience
- 500 g vepřového masa (bůček nebo krkovice)
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1/2 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 ks cibule
- stroužek nasekaného česneku
- lžíce olivového oleje
- mletý pepř
Ingredience na omáčku
- lžíce třtinového cukru
- 2-3 lžic horké vody
- lžíce rýžového octa
- trocha koleček mrkve
- lžíce rybí omáčky
- nasekaný stroužek česneku
Další ingredience
- rýžové nudle
- čerstvá zelenina
Postup
- Nejprve bůček zbavte kůže a nakrájejte na tenké plátky.
- V míse smíchejte všechny ingredience v prvním bloku a maso do ní naložte. Dejte do lednice alespoň na hodinu odpočinout.
- Mezitím, co se maso marinuje, smíchejte ingredience na omáčku. Cukr by se měl zcela rozpustit. Můžete přidat i najemno nasekanou jarní cibulku.
- Předehřejte si troubu nejlépe na režim grilování na 220°C nebo rozpalte gril.
- Uleželé maso rozložte na plech s pečícím papírem, přičemž odeberte cibuli.
- Dejte péct po dobu, než marináda na mase zkaramelizuje.
- Mezitím si připravte rýži nebo rýžové nudle a trochu čerstvé zeleniny, kterou máte rádi.
- Po upečení servírujte bůček s nudlemi či rýží, čerstvou zeleninou a pikantní omáčkou v mističce, ve které lze maso namáčet. Dobrou chuť.

Vyzkoušejte také naše recepty na jarní závitky! Inspirace vietnamskou kuchyní, kterou si zamilujete.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček