Výborná kachní prsíčka lze upravit na medu a balzamicu. Výsledkem bude toto lahodné jídlo.
Ingredience
- 2 velká kachní prsa
- sůl a pepř
- 2 lžíce balsamica
- 1 lžička medu
- šťáva z 1 limetky
Postup
- Předehřejte troubu na 120 °C.
- Ostrým nožem nařízněte kůži, ale dávejte pozor, abyste neřezali i do samotného masa. Zahřejte pánev nebo hrnec.
- Až bude plně nádoba plně rozpálená, dejte prsa kůží dolů a opékejte je 8 minut a přitom odolejte nutkání je otočit.
- Nechte kůži pěkně zhnědnout, aby byla křupavá. Prsa by se neměla ke dnu přichytávat díky tuku, který bude maso pouštět. Opékejte 8 minut, otočte a pečte další 3 minuty.
- Vyndejte prsa z pánve a opatrně je zabalte do alobalu. Vložte je v pekáčku do trouby a připravte mezitím omáčku.
- Vylejte z hrnce všechen tuk, kromě toho, který je přichycený na okrajích. Přilejte balsamico, med a limetkovou šťávu, snižte plamen a promíchávejte.
- Vybalte kachnu z alobalu a přilejte šťávu, která u masa zůstala, do deglazované směsi. Šťávu pak zjemněte několika lžícemi kuřecího vývaru nebo ji vylepšete kouskem másla.
- Zhruba na 30 vteřin vraťte prsa do hrnce, abyste je prohřáli. Nakrájejte a před podáváním je polijte šťávou.

Hlavní chod již máte hotový. Co ale připravit za polévku? Inspirujte se našimi recepty na velikonoční polévky na jednom místě.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček