Hrajte si s tvary a náplněmi. My jsme zvolili kulatou makovou klasiku. Nicméně fantazii se meze nekladou.
Ingredience
- kynuté těsto (z 500 g mouky) viz první recept
- 1 vejce
- 200 g mletého máku
- 250 ml mléka
- 100 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- špetka skořice
- citrónová kůra
Postup
- Nejprve rozehřejte troubu na 180 °C.
- Těsto rozválejte na obdélník a vykrajujte kolečka.
- Pomocí skleničky vytlačte uprostřed důlek a potřete rozehřátým máslem.
- Připravte si makovou náplň tak, že mák svaříte s mlékem do zhoustnutí, dochutíte cukrem, skořicí a citronovou kůrou.
- Náplň vložte do důlků na koláčích.
- Koláčky pak dejte na plech s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby asi na 20 minut.

Nemáte domácí pekárnu a přesto byste její koupi opravdu uvítali? Než se do výběru pustíte, přečtěte si naši recenzi nejoblíbenějších domácích pekáren.

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček