I v tomto receptu se obejdete bez nálevu z cukru a vody. Potřebujete pouze brusinky, cukr, koření, sklenice a troubu, ve které si brusinky zavaříte.
Budete potřebovat
- brusinky
 - cukr
 - koření – hřebíček, skořice
 
Postup přípravy
- Brusinky přeberte a opláchněte.
 - Vložte je do velkého hrnce, přidejte k nim cukr.
 - Brusinky vařte pomalu do doby, než zesklovatí.
 - Poté je cedníkem vyberte z hrnce ven.
 - Do šťávy přidejte koření a vařte za stálého míchání ještě 6 minut.
 - Připravte si sklenice na zavařování – sterilizujte je.
 - Poté do nich brusinky nasypte a zalijte vychladlou šťávou – koření vyjměte.
 - Sklenice zavíčkujte a naskládejte je na pečící plech, který vyložíte utěrkou.
 - Podlijte je a vložte do trouby.
 - Pečeme na 200 stupňů asi 10 minut.
 - Po vytažení sklenic z trouby sklenice otočte dnem vzhůru na utěrku.
 - Nechte vychladnout do druhého dne a poté uskladněte.
 

Máme pro vás i skvělé tipy na zavařování hrušek. Dopřejte si je po celý rok!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček