Tento salát je úžasně osvěžující! Studené a křupavé okurky a plátky červené cibule jsou doplněny luxusním bylinkovým dresinkem. Je to perfektní snadná příloha k vašim oblíbeným letním pokrmům.
Ingredience
- 2 velké okurky (každá po cca 450 g) , nakrájené na tenké plátky
 - 1 lžička soli a 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
 - 3 lžíce jablečného octa
 - 2 lžíce olivového oleje
 - 1 lžíce majonézy
 - 1 lžička medu
 - 1 a 1/2 lžičky jemně nasekané čerstvé petrželky
 - 1 lžíce mletého čerstvého kopru
 - 1 lžička lisovaného čerstvého česneku
 - 1/4 střední červené cibule, nakrájená na tenké plátky
 
Postup
- Nakrájené okurky vložte do cedníku.
 - Posypte solí a promíchejte, přičemž oddělujte plátky, aby sůl obalila všechny okurky.
 - Přemístěte cedník do chladničky na talíř a nechte okurky 30–60 minut okapat.
 - Mezitím v míse prošlehejte jablečný ocet, olivový olej, majonézu, med, petrželku, kopr, česnek a pepř.
 - Dejte do chladu, dokud nejste připraveni dresink použít.
 - Vložte červenou cibuli do jemného síta, propláchněte a sceďte.
 - Rozložte okurky na dvojitou vrstvu papírových utěrek.
 - Navrch položte další vrstvu papírových utěrek, poté utěrky srolujte (s okurkami uvnitř) a stiskněte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.
 - Přesuňte okurky a červenou cibuli do velké mísy.
 - Dresink znovu prošlehejte, dokud se nesmíchá, a poté nalijte na okurky.
 - Promíchejte.
 - Užijte si to!
 

Načerpejte inspiraci i z našich dalších receptů na okurkový salát. Dá se připravit v mnoha variantách a jeho příprava je velmi snadná a rychlá. Oceníte ho nejen jako skvělou přílohu k letnímu grilování. Který vyzkoušíte jako první?

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček