Tento snadný, veganský mrkvový salát z Bombaje s kešu oříšky a rozinkami je přelitý tím nejluxusnějším indickým dresinkem. Je jednoduchý na přípravu, zdravý a navíc veganský. A přitom je tak lahodný!
Ingredience
- 280 – 340 g mrkve, strouhané nebo nakrájené na tenké nudličky (asi 4–5 šálků)
 - 1 lžíce limetkové nebo pomerančové kůry (nebo něco z obojího)
 - 1 stroužek česneku, lisovaný
 - 1 lžička čerstvého zázvoru, jemně nasekaného (nebo použijte zázvorovou pastu)
 - ⅓ šálku rozinek (zlatých nebo obyčejných)
 - ½ hrnku opečených kešu oříšků (nebo loupaných mandlí)
 - 3 jarní cibulky
 - ½ šálku koriandru nebo petrželky, nasekané
 - 1/4 šálku olivového oleje
 - 3 lžíce čerstvé limetkové šťávy (nebo jablečného octa)
 - 2 lžíce medu, agáve nebo alternativního sladidla
 - ½ lžičky soli
 - pepř podle chuti
 - ½ lžičky mleté kurkumy (nebo použijte 1–2 lžičky čerstvě nastrouhané)
 - 1 lžička žlutého kari
 - ¼ čajové lžičky kajenského pepře (volitelně a/nebo více podle chuti)
 
Postup
- Všechny ingredience dejte do mísy a dobře promíchejte.
 - Dochuťte.
 - Upravte slanost, kyselost a sladkost podle chuti.
 - Užijte si to!
 

Pokud vám pokrm chutnal, pak nezapomeňte vyzkoušet i naše další recepty na saláty z červené řepy!

Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček