Nemáte doma zavařovací hrnec, a přitom byste si chtěli zavařit maso do zásob? Nezoufejte, využijte to, co doma máte – vaši troubu!
Budete potřebovat
- maso dle libosti
 - sůl, pepř – kmín
 - vodu nebo vývar
 - zavařovací sklenice
 - hluboký plech s utěrkou
 
Postup přípravy
- Maso zbavte nežádoucích nečistot, lehce propláchněte a nakrájejte na kostičky (asi 2×2 centimetry).
 - Poté jej osolte, můžete opepřit a přidat kmín – vložte do lednice na 24 hodin.
 - Další den si připravte sklenice – předem je poctivě sterilizujte.
 - Předehřejte si troubu na 100 stupňů.
 - Na dno sklenice nasypte jednu lžičku soli.
 - Maso vkládejte do suchých zavařovacích sklenic tak, abyste vytlačili vzduch.
 - Vývarem nebo převařenou vodou sklenice dolijte – asi 2 centimetry od okraje.
 - Víčka pořádně utáhněte a sklenice vložte do hlubokého plechu, do kterého jste rozprostřeli utěrku.
 - Sklenice podlijte a vložte do trouby – sklenice skládejte 1 centimetr od sebe.
 - Pečte jednu hodinu a poté sklenice nechte vychladnout.
 - Další den je znovu vložte do předehřáté trouby a opět pečte na 100 stupňů jednu hodinu.
 - Nakonec sklenice vytáhněte a otočte dnem vzhůru na utěrku nebo deku.
 - Nechte vychladnout a skladujte v tmavé a chladné komoře.
 


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček