Tento velmi oblíbený recept znali už i naše babičky, je to klasická rybízová zavařenina s jedním malinkým rozdílem, který spočívá v koupeli rybízu v octu. A proč? Protože brusinky mají kyselejší a kořeněnější chuť než rybíz a tímto krokem se jí přiblížíte.
Zajímá vás jak zavařit opravdové brusinky? Odpověď najdete v těchto receptech na brusinkové zavařeniny.
Ingredience:
- 1 kg červeného rybízu
 - 450 ml vody
 - 250 ml octa
 - 250 g cukru
 - 10 ks hřebíčku
 - 3 ks badyánu
 - 2 ks skořice celé
 
Postup:
- Očistěte rybíz a oberte od stonků
 - Svařte si 250 ml vody s octem
 - Do vroucí vody s octem nasypte rybíz a nechte asi půl minuty spařit
 - Rybíz sceďte
 - Připravte si cukrovou vodu svařením 200 ml vody s 250 g cukru
 - Do cukrové vody přidejte také koření
 - Až bude cukr rozpuštěný nasypte rybíz a nechte chvíli povařit asi 5 minut
 - Směs míchejte jen jemně, aby se nerozbily a nerozvařily kuličky rybízu
 - Po 5ti minutách odstavte z ohně a rybíz i s rozvarem dejte do čistých sklenice
 - Sklenice zavíčkujte a dejte na 10 minut do vroucí vody zakonzervovat
 
Hotový recept na zavařený rybíz ala brusinky se skvěle hodí ke svíčkové omáčce.
Dostali chuť na svíčkovou s brusinkami a nevíte jak na ni? Vyzkoušejte jeden z těchto skvělých receptů na svíčkovou omáčku.


Pánve
Vakuovače
SodaStream
Digestoře
Kávovary
Domácí pekárny
Sušičky ovoce
Malé kuchyňské spotřebiče
Hrnce
Trouby & varné desky
Elektrické krby
Mobilní klimatizace
Ochlazovače vzduchu
Drtiče odpadu
Elektrické fritézy
Odšťavňovače
Katalog ingrediencí
Bylinky
Koření
Plodiny
Sýry
Houby
Seznam éček